Hanna timmert aan de weg bij Fine Wood Design

Afbeelding: Man in werkplaats aan het werk

Rinze Mennega en zijn vrouw Tjitske Hiemstra hebben een prachtig ambachtelijke meubelmakerij en een plan; langzaam groeien. Hun corebusiness is kwalitatief hoogwaardige badkamermeubels. Een groeimarkt. Voor deze groei hebben ze mensen nodig. Deze zoektocht naar geschikte medewerkers begon bij uitzendbureaus. Er kwamen en gingen mensen. Tot ze het in 2016 over een andere boeg gooide en in gesprek raakten met Jolanda Zaaijer werkcoach bij Werkzaak Rivierenland.

Hoe ben je bij Werkzaak terecht gekomen?

Rinze: “Via uitzendbureaus zochten we al langer naar mensen, dat slaagde niet. Het bleek lastig om de goede mensen te vinden. Toen las ik over Werkzaak Rivierenland en dacht, laat ik eens bellen. Werkcoach Jolanda kwam langs, luisterde naar onze vraag, keek rond en bleek zelf een badkamermeubel van ons te hebben. Ze zocht naar geschikte mensen voor ons. Wij gaven aan dat we open staan voor bijvoorbeeld oudere medewerkers of iemand uit de bijstand. Jolanda maakte het verschil door de aandacht die ze gaf aan onze vragen. Ze had tijd nodig om met mensen te komen, maar leverde vervolgens wel echt maatwerk en kwam met Hanna. Een in Irak opgeleide timmerman die al heel lang in Nederland woont en werkte. Hij was 3 jaar werkloos. In oktober 2016 begon hij op proef. Ik had heel snel door dat we een pareltje hadden gekregen van Werkzaak. Hanna is een echte ervaren vakman, een harde werker en extra gemotiveerd. De proefplaatsing van drie maanden vond ik een voordeel. Het is ook mooi om te zien dat als iemand de kans krijgt deze met beide handen wordt aangepakt. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen deze mogelijkheid te bieden.”

Had je dit positieve resultaat verwacht?

Rinze: “Nee om eerlijk te zijn had ik naast mijn positieve verwachtingen wel wat vooroordelen over de mogelijke kandidaten. Ik dacht aan minder gekwalificeerde mensen. Onterecht kan ik nu zeggen.  Ik vind Werkzaak echt een ontdekking. Ze bieden goed personeel aan. Dat kan iemand met een lichamelijk of psychische beperking zijn, een oudere medewerker of een andere afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn mensen met kwaliteiten en als er wat extra ondersteuning voor een individu nodig is zorgt Werkzaak daarvoor. Ze laten mensen tot hun recht komen. “

‘ Ik had heel snel door dat we een pareltje hadden gekregen van Werkzaak.´

Meerwaarde Werkzaak is bewezen

Voor Fine Wood Design heeft Werkzaak een meerwaarde. Afgelopen maanden werd nog een administratief medewerker gezocht en gevonden en iemand gedetacheerd . Rinze: ‘Werkzaak belooft geen gouden bergen. Werkzaak komt, praat en gaat voor je aan de slag en stelt kandidaten voor die duurzaam bij ons kunnen werken. Het blijft een zoektocht, met soms de conclusie dat het niet past, maar de match is vaak wél ok.

Hanna

Is aan het werk alsof het zijn eigen zaak is en zo voelt het ook zegt hij. Ik voel me erg betrokken en werk met aardige mensen. Ik hou van timmeren en vind het heel jammer dat ik drie jaar thuis zat. Van het thuiszitten werd ik chagrijnig. Als ik wakker werd dacht ik alleen maar; ik moet werk vinden. Nu ben ik weer vrolijk. Ik denk dat deze baan goed voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid is. Ik krijg er energie van omdat het werk leuk is.

Linda

Linda werkt op kantoor. Het kleine team past perfect bij haar als persoon. ´ Op een groter kantoor voelde ik me verloren. Hier sta je veel dichter bij je collega’s en dat geeft een goed gevoel, je raakt meer betrokken bij het bedrijf. Het geeft me veel voldoening om hier te werken.`

Dennis

Dennis Is gedetacheerd vanuit Werkzaak. Door zijn handicap kan hij niet aan het gewone werktempo voldoen.  ´Ik werk met omzettend veel plezier in de werkplaats. Mijn collega’s waarderen me. We doen hier mooi en leuk werk. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.`

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen