Wil jij gratis ervaren of een beroep wat voor jou is? Tijdens de Doe- en ervaardagen nemen we je mee naar het werk van jouw keuze. Je bent niet verplicht daar te gaan werken. Het is om uit te proberen of het bij je past.
Je kunt kiezen uit horeca (bij Werkzaak in ons bedrijfsrestaurant Smaakzaak) en het klantcontactcentrum (ook bij Werkzaak). Lees hieronder wat het is en hoe je je kunt inschrijven.
Staat het beroep wat je wil uitproberen er niet bij? Je kunt ook aan je werkcoach vragen of je verschillende beroepen kunt bekijken met de VR-bril.
Zelf ervaren
Tijdens een Doe- en ervaardag krijg je een rondleiding en ga je zelf werken. Want hoe ontdek je nou beter wat het werk is, dan door het zelf te doen? Denk bijvoorbeeld aan een gerecht koken of meeluisteren met een telefoongesprek.
Hieronder vind je een overzicht van de beroepen en wanneer de dagen zijn.
1. Doe- en ervaardag Klantcontactcentrum en receptie
Je werkt een dag mee op het Klantcontactcentrum (KCC) en de receptie van Werkzaak. Je gaat meeluisteren met klanten die ons bellen. Oefenen met telefoongesprekken. Leren een planning te maken. En zelf receptiewerk doen.
De doe- en ervaardag Klantcontactcentrum is iedere tweede woensdag van de maand. Per keer is er plek voor twee kandidaten.
In 2025 zijn de doe- en ervaardagen voor het kcc en de receptie op woensdag 15 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 10 september, 9 oktober, 13 november en 11 december.
Programma
- 8.00 uur: aanwezig op Poppenbouwing 18 in Geldermalsen
- 8.00 uur: meelopen met een medewerker van het Klantcontact-centrum
- 12.00 uur: lunchen (eigen lunch meenemen)
- 13.00 uur: meelopen met een medewerker van de receptie
- 17:00 uur: einde meeloopdag
2. Doe- en proefdag Horeca: Smaakzaak
Terwijl de een staat te snijden en de ander in een pan roert, vertellen we je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt gaan werken in een lunchroom, café, restaurant of hotel.
En er zijn nog veel meer banen. Ook voor overdag. Denk aan barista, cateringmedewerker, afwashulp, kamermeisje of kok op een schip. De horeca is veel breder dan je denkt! Meld je aan en krijg de smaak te pakken.
In 2025 zijn de doe- en ervaardagen voor de horeca op vrijdagmiddag 7 maart, 9 mei, 12 september en 14 november.
Programma
- 14.45 uur: aanwezig bij Smaakzaak in Geldermalsen
- 15.00 uur: diverse kooktechnieken leren en zelf koken en bakken
- 17:00 uur: naar huis met eigen baksel