Ondersteuning voor mantelzorgers

afbeelding jonge vrouw met oudere dame

Zorg jij lange tijd veel voor een familielid, vriend of iemand uit de buurt? Dan ben je waarschijnlijk mantelzorger. Als je mantelzorger bent, kun je daarvoor ondersteuning krijgen.

Dat kan op verschillende manieren. Soms kun je betaald krijgen uit het persoonsgebonden budget (pgb) van degene voor wie jij zorgt. Het is best ingewikkeld om uit te zoeken hoe dit werkt. Je werkcoach kan je hierbij helpen. Vraag ernaar!

Contact met andere mantelzorgers

Soms is het fijn om je verhaal kwijt te kunnen. Of om contact te hebben met andere mantelzorgers. Er zijn veel organisaties die je kunnen helpen om in contact te komen met andere mantelzorgers. Deze organisaties kunnen je ook op een andere manier ondersteunen.

Vind ondersteuning bij jou in de buurt:

Mantelzorgmakelaar: hulp bij regeltaken

Een mantelzorgmakelaar neemt regeltaken over. Zoals het aanvragen van zorg, contact opnemen met andere instanties en het op orde maken van de administratie.

Je werkcoach helpt je graag

Er zijn veel verschillende manieren waarop je ondersteuning kunt krijgen als je mantelzorger bent. Te veel om op te noemen. Je werkcoach kan samen met jou kijken wat voor jou fijn is. En je in contact brengen met de juiste organisatie. Bespreek het met je werkcoach.

Succesverhalen

Successverhalen