Opening nieuwe Leerlab van Werkzaak

afbeelding opening leerlab boom planten

Het nieuwe gebouw voor het Leerlab van Werkzaak is geopend!

Voorzitter van Werkzaak Anita Sørensen en directeur Elfriede Boer openden het nieuwe Leerlab op onze locatie Geldermalsen. Zij hadden beiden een vilten jas aan van gerecycled materiaal. Als symbool voor ontwikkelen plantten Anita Sørensen en Elfriede Boer een kersenboom in de tuin bij het Leerlab. Daarna was er een rondleiding in hert Leerlab over duurzaamheid en wat we hier doen.

Nieuw en duurzaam gebouw

Het nieuwe Leerlab staat in de tuin van de Poppenbouwing 18 in Geldermalsen. Het leergebouw heeft twee leslokalen, twee spreekruimtes en een gezellige ontvangstruimte met koffiecorner. Zo biedt het Leerlab de ideale omgeving voor leren en ontwikkelen van werkzoekenden die op weg zijn naar een baan en medewerkers van onze productielocatie.

De houten structuur is geheel van gecertificeerd ecologisch en duurzaam hout gemaakt door JCvanKessel Groep. De plafondplaten zijn gemaakt van textielafval en vlas, dit is een natuurlijk materiaal die overblijft na de productie van linnen. Het ontwerp is van Fokkema & Partners Architecten. De inrichting bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen. Zo zijn de stoelen gemaakt van gerecyclede petflessen. De tafelbladen, stoelzittingen, keukenkastjes en de vilten aankleding is gemaakt van textiel die is gesorteerd door onze Werkzaak collega’s bij Cirtex. Deze textiel is door sociaal bedrijf I-did tot vilt gemaakt en bij duurzame meubelmakers Planq en Casala verwerkt in de meubels.

afbeelding collage opening leerlab

Het Leerlab is een plek waar de ontwikkeling van talenten centraal staat

Het Leerlab is een bijzondere plek voor werkzoekenden en medewerkers waar ontwikkeling van talent centraal staat. Werkzaak heeft als ambitie dat iedereen kan meedoen in de samenleving. We geloven sterk in de kracht van werk. Werk draagt bij aan zelfredzaamheid, gezondheid en geluk. Leren en je talenten te ontwikkelen vergroot niet alleen de kans op werk, maar helpt ook om werk te behouden.

In het Leerlab geven wij veel verschillende cursussen en trainingen. Denk aan taaltrainingen, het aanleren van digitale vaardigheden en sociale vaardigheden, het leren omgaan met geld of leren solliciteren. Dit helpt bij het het vinden van een baan bij een werkgever of een plek bij een opleiding of leerwerkroute.  

Bekijk hieronder de video van de opening:

De verschillende ruimtes in het nieuwe Leerlab:

Succesverhalen

Successverhalen